Startpagina Ons bedrijf Nieuws DataFlex Klanten Links EDUC
Nieuws
Bestelmodule publiciteitsmateriaal voor theaters

Met ingang van het theaterseizoen 2006/2007 heeft Impresariaat Jacques Senf te Maasland de zg. bestelmodule publiciteitsmateriaal in gebruik genomen. Hiermee kunnen theaters via internet bestellingen van affiches voor hun voorstellingen plaatsen en raadplegen. Verder kunnen theaters en persrelaties digitaal persmateriaal downloaden en e-mailen.

Geen gewone internettoepassing

Tijdens de voorbespreking van het project stelt directeur Matthijs Bongertman: "Als je via internet boeken kunt bestellen bij Bol.com, dan moet je ook via internet affiches kunnen bestellen bij Impresariaat Jacques Senf". Toch is de bestelmodule publiciteitsmateriaal geen ’gewone’ internettoepassing. Om succesvol te zijn is een directe koppeling met de database met alle voorstellingen noodzakelijk. Peter van Mil: "Ik verzorg al 16 jaar de maatwerksoftware voor het impresariaat en ik heb de kans om voor de theaters een internetkoppeling te maken met beide handen aangegrepen. De impact van de bestelmodule is heel groot en dit werkt zowel voor de medewerk(st) ers van het impresariaat als voor mijzelf enorm stimulerend".

Bestelformulier

Bestellen publiciteitsmateriaal

Om de bestelmodule technisch mogelijk te maken beschikt het  impresariaat over een eigen webserver en een snelle internetverbinding.  Publiciteitsmedewerk(st)ers van theaters krijgen in de bestelmodule een overzicht van de eigen voorstellingen en kunnen hierbij de beschikbare publiciteitsmaterialen bestellen. De affiches kunnen worden voorzien van een zelf op te geven indruktekst. Tevens kan men een tweede verzendadres opgeven i.v.m. het plaatsen van driehoeksborden. De theaters ontvangen een bevestiging van hun bestelling per e-mail. Verder kunnen theaters de status van hun bestellingen raadplegen.

Downloaden persmateriaal

Een andere mogelijkheid van de bestelmodule is het downloaden van persmateriaal, zoals digitale kleurenfoto’s, persberichten, recensies en fotocredits. Aangezien de persmaterialen op de eigen server staan, zijn er nauwelijks beperkingen aan de bestandsgrootte. Theaters kunnen nu ook persfoto’s van professionele kwaliteit via één centraal punt downloaden. Er wordt overigens gebruik gemaakt van een "secure download" optie, zodat persmateriaal alleen kan worden gedownload als men ingelogd is in de bestelmodule.

Visual DataFlex Web Application Server

De bestelmodule publiciteitsmateriaal is ontwikkeld door Appvantage in samenwerking met Data Access Europe. Er wordt gebruik gemaakt van de Visual DataFlex Web Application Server. Hiermee kunnen internettoepassingen worden ontwikkeld, die gekoppeld zijn aan databases. Voor Impresariaat Jacques Senf is de bestelmodule publiciteitsmateriaal een belangrijke stap om de digitale dienstverlening aan theaters en producenten te verbeteren.


Volg ons op:  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn