Startpagina Ons bedrijf Nieuws DataFlex Klanten Links EDUC
Nieuws
Afscheid Nebiprofa na 19 jaar

Op 12 mei 2010 heeft Peter van Mil afscheid genomen bij Nebiprofa. Vanaf februari 1991 heeft Peter samen met Joh Dost een "koningskoppel" gevormd bij de ontwikkeling en ondersteuning de DataFlex order- en voorraadadministratie van Nebiprofa, Touwen & Co. en Bitasco. Het pakket was geheel toegesneden op de specifieke wensen van de dakdekkerswereld. Vaak bleek achteraf pas, dat de Nebiprofa Group het heel wat beter voor elkaar had dan gerespecteerde grote bedrijven. Bovendien kon de werkvloer er zonder noemenswaardige opleiding mee werken.

Afbouwen van een systeem is ook omzet

"Uiteraard had ik liever gezien, dat we verder gegaan zouden zijn met Visual DataFlex en Visual DataFlex Web Application Server. Maar het management van IKO in Canada heeft gekozen voor MAPICS als wereldwijd ERP pakket voor de productiebedrijven en Microsoft Dynamics (Navision) voor de dakdekkersshops. Functionaliteit, die in DataFlex vanzelfsprekend was, is met de nodige moeite als maatwerk toegevoegd aan de nieuwe standaardpakketten. Natuurlijk is het niet altijd leuk, maar ik heb steeds coöperatief meegewerkt aan de migraties. Afbouwen van een systeem is ten slotte ook omzet. Bovendien geeft het vertrouwen aan mijn andere klanten, dat ze ook bij een eventuele migratie naar een ander systeem op mij kunnen rekenen. En dat is ook wat waard".

Waardering voor DataFlex

Als er wereldwijd voor een pakket wordt gekozen, is het logisch dat er voor een grote speler gekozen wordt. In het geval van Bitasco heeft men gekozen voor Navision en dat staat over het algemeen goed aangeschreven. Toch is de praktijk weerbarstig gebleken. Het aantal uren aan consultancy voor parameterisering, maatwerk en conversies is aanzienlijk. Het pakket is volledig geïntegreerd, maar voor de medewerkers in de magazijnen is het moeilijker te bedienen. Zonder in details te treden kan gesteld worden, dat de waardering voor de Visual DataFlex software flink is toegenomen.

Volg ons op:  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn