Startpagina Ons bedrijf Nieuws DataFlex Klanten Links EDUC
Nieuws
Workshop: Using VDF with SQL Databases (Engeland)

Op donderdag 18 november 2010 gaf de UK VDF Special Interest Group een training "Using VDF with SQL Databases". De training werd verzorgd door Asckey Data Services, de channel partner in het Verenigd Koninkrijk voor Data Access Worldwide. Asckey heeft veel ervaring met het gebruik van Visual DataFlex en MS SQL Server met de toepassing Eclipse-fm voor de National Health Service (gezondheidszorg) in Engeland. Voor Peter van Mil was dit een reden om naar Engeland af te reizen.

Verslag van VDF SIG

Het inhoudelijke verslag van de training kunt u terugvinden op de website van de VDF SIG. De demonstratie van enkele Embedded SQL toepassingen was indrukwekkend. Verder waren er inhoudelijke discussies over het gebruik van de Express versie en het opslaan van documenten in de database.

MS SQL Server bij Appvantage

Appvantage maakt bij CAB Holland en Nationale Theaterkassa gebruik van Visual DataFlex in combinatie met de MS SQL Server database. Bij CAB Holland wordt het toegepast vanwege de koppeling met het financiële pakket Exact Globe en bij Nationale Theaterkassa vanwege de SQL database van The World Ticketing System. Appvantage maakt gebruiik van specifieke technieken, zoals SQL Filters en Embedded SQL. Tijdens de training werden er ervaringen uitgewisseld met andere ontwikkelaars uit Engeland en Noord-Ierland.

Lakeside Lodge

Asckey Data Services is op zeer korte afstand van de Lakeside Lodge gelegen. Dit is een typisch Brits golfcomplex annex sportcentrum, waarbij het ook mogelijk is om voor een schappelijke prijs een overnachting te boeken. Het complex is gelegen "in the heart of Cambridgeshire countryside". Voor bezoekers betekent dit, dat een goed navigatiesysteem aan te raden is. Het landschap is mooi en uitgestrekt.

Lakeside Lodge

Cambridge

Op de terugweg van Huntingdon naar Londen Stansted kom je langs Cambridge en er was net genoeg tijd om deze universiteitsstad een uurtje (netto) aan te doen. Cambridge ademt historie en het zonnige najaarsweer maakte het verblijf aangenaam. Vergeleken met zes jaar geleden, toen we met een groep Nederlandse bezoekers van de European DataFlex User Conference (EDUC 2004) ook Cambridge bezochten, zijn de oude rode dubbeldekkers uit het straatbeeld verdwenen en zijn ze vervangen door moderne dubbeldeks bussen.

Cambridge

Volg ons op:  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn