Menu Sluiten

TheaterFlex aangepast voor FPK compensatieregelingen

Op 29 juni 2022 was ik op kantoor bij Senf Theaterpartners en AT Next in Delft om een aantal aanpassingen in TheaterFlex te bespreken. Iedereen in de branche kijkt uit naar eindelijk eens een normaal theaterseizoen. Het positieve gevoel is deels ook terug, maar het afgelopen seizoen is nog niet helemaal afgesloten.

Bij de bespreking stonden we nog even stil bij het fenomeen anderhalve meter voorstellingen en het eindeloos omboeken in de afgelopen twee jaar. Van de afdeling verkoop werd iedere keer veel energie en creativiteit gevraagd om het voor elkaar te krijgen. Eigenlijk was men best wel trots, dat ze alle “trucjes” van TheaterFlex inmiddels wel kenden. Eén van de trucjes heeft betrekking op de Theaterportal. Normaal gesproken zijn nieuwe boekingen voor de theaters en producenten direct zichtbaar, maar met de optie “Geheim Verkoop” kon het – als ware het een kabinetsformatie – ook even onder de pet gehouden worden. 

FPK compensatieregelingen 

Van 12 november 2021 tot en met 8 maart 2022 golden er door COVID-19 verschillende beperkingen van het aantal bezoekers in theaters en concertzalen. Het Fonds Podiumkunsten heeft hiervoor een viertal compensatieregelingen uitgewerkt, waarbij een deel van de misgelopen kaartverkoopinkomsten worden gecompenseerd. In de meeste gevallen konden deze regelingen door TheaterFlex softwarematig worden ondersteund. In een aantal specifieke gevallen was het niet mogelijk om het op een transparante manier te verwerken. De medewerkers van het impresariaat hadden hiervoor een oplossing bedacht en binnen drie werkdagen is deze oplossing in TheaterFlex beschikbaar gekomen. Vele uitvoerenden en ZZP-ers in de theaterbranche hebben een zware periode achter de rug en dan mag de software geen beperkende factor zijn om deze periode (financieel) af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *