Menu Sluiten

Senf bouwt al 30 jaar op TheaterFlex

De laatste dag van het theaterseizoen is normaal gesproken een feestelijke dag bij Senf Theaterpartners en AT Next in Delft, maar dankzij de coronacrisis is alles anders. Zelfs de traditionele Oudejaarsborrel op 30 juni is vervangen door een Parkinglotborrel op 1,5 afstand. De theaterbranche is onevenredig hard geraakt door de maatregelen tegen het Corona virus en de zorgen voor de vrije theaterproducenten en de theaters in Nederland en België zijn nog niet voorbij. De versoepelingen per  1 juli bieden beiden nieuwe mogelijkheden, maar het oude niveau is nog ver uit beeld.

Toch is er nog wel iets te vieren bij Senf Theaterpartners. Het impresariaat gebruikt al 30 jaar het softwarepakket TheaterFlex voor het primaire bedrijfsproces. In al deze jaren is het pakket voortdurend aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en mede dankzij de software kon het bedrijf uitgroeien tot marktleider in de tourneeplanning van theaterproducties met zo’n 5.000 voorstellingen per jaar. TheaterFlex ondersteunt de tourneeplanning, voorcalculatie, verkoop, publiciteit en administratie. Theaters, producenten en persrelaties kunnen gebruik maken van de Senf Theaterportal. In de afgelopen jaren is de facturering gedigitaliseerd en er is een koppeling gemaakt met DIP, het Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten.

Kennismaking via M. Butterfly
In het najaar van 1988 bezocht Peter van Mil samen met een vriend de Verenigde Staten. “In New York wilden we graag naar het theater op Broadway en via het ticketbureau TKTS kochten we kaartjes voor het toneelstuk M. Butterfly. Terug in Maasland bezochten we café De Pynas en onze verhalen over theater trokken de aandacht van impresario Jacques Senf. Op een gegeven moment werd duidelijk dat ik een ‘computerdokter’ was. Enkele maanden later ben ik mee geweest naar een voorstelling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in Antwerpen. Ten slotte heb ik met de huidige directeur Matthijs Bongertman een softwarebedrijf in Amsterdam bezocht. Uiteindelijk heb ik met ingang van theaterseizoen 1990-1991 de opdracht gekregen om een computerprogramma voor het impresariaat te bouwen.

Senf Theaterportal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *